Θέατρο

ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ του Eugene O’Neill ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

14 July 2021- 26 September 2021 Ένα κλασσικό αριστούργημα από τον ''πατέρα'' του σύγχρονου αμερικανικού θεάτρου!

Τον βραβευμένο με Νόμπελ πρωτεργάτη του αμερικανικού θεάτρου, Ευγένιο Ο΄ Νηλ  και το αριστούργημά του «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα»,  σε απόδοση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, θα παρουσιάσει στο θεατρόφιλο κοινό το καλοκαίρι, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Μια παράσταση κλασσικού κύρους,  με εξαιρετικές ερμηνείες από τους Βέρα Κρούσκα, Πέρη Μιχαηλίδη,  Θανάση Σαράντο,  Χρήστο Διαμαντούδη και  Σταυριάνα Παπαδάκη, που ξεκινά την καλοκαιρινή της διαδρομή από την Θεσσαλονίκη στις 14 Ιουλίου.

Ο Ευγένιος Ο’ Νηλ έγραψε το "Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα" το 1941, έχοντας ήδη τιμηθεί με τρία Βραβεία Πούλιτζερ και με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας (1936). Το έργο έκανε πρεμιέρα το 1956, στο Βασιλικό Θέατρο της Στοκχόλμης, όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία και χάρισε στον κορυφαίο δημιουργό το τέταρτο Βραβείο Πούλιτζερ της καριέρας του το 1957, μετά τον θάνατό του. Από τότε το έργο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και στις ελληνικές σκηνές ενώ μεγάλοι ηθοποιοί διεθνούς φήμης ανέλαβαν να αναμετρηθούν με τους ρόλους του.

Ανασύροντας μνήμες από το παρελθον δικής του οικογένειας, ο συγγραφέας ξετυλίγει, μέσα σε μια νύχτα, το δραματικό ταξίδι της οικογένειας Τάιρον. Καθώς η ομίχλη του παρελθόντος και των εξαρτήσεων τους έχει τυλίξει ασφυκτικά,  μυστικά και πληγές έρχονται στην επιφάνεια και τους καλούν να αναμετρηθούν με τις αλήθειες, τους συμβιβασμούς, τα λάθη και τα πάθη της ζωής τους. Ενα έργο διαχρονικό και βαθιά αυτοβιογραφικό, γραμμένο με «δάκρυα και αίμα που όχι μόνο αφορά τον σύγχρονο άνθρωπο, αλλά θα αφορά και τον άνθρωπο του μέλλοντος» όπως αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός του. 

H TΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου, για λογαριασμό του YALE UNIVERSITY, δικαιούχου των πνευματικών δικαιωμάτων του Eugene O’Neill, c/o ICM PARTNERS, c/o CONCORD THEATRICALS CORPORATION