Θέατρο

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΡΑΧΝΗΣ του Manuel Puig

Στο Θέατρο Αλκμήνη, από τις 3 Φεβρουαρίου!

Εν μέσω της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή του 1970, ο αντιστασιακός Βαλεντίν και ο ομοφυλόφιλος Μολίνα, βρίσκονται φυλακισμένοι στο ίδιο κελί. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες που θα συγκρουστούν, θα γνωριστούν και θα συνδεθούν βαθιά, επαναπροσδιορίζοντας τις επιλογές τους. 

Το εμβληματικό μυθιστόρημα “El beso de la mujer araña”, του Αργεντίνου συγγραφέα Manuel Puig, γράφτηκε το 1976, την περίοδο της εξορίας του στο Μεξικό, χαρίζοντας στον δημιουργό του διεθνή αναγνώριση. Το 1985 παρουσιάστηκε στο Bush Theatre του Λονδίνου, σε διασκευή του ίδιου του Puig, ενώ μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη, σε μία ταινία που έκανε πάταγο, βρέθηκε υποψήφια για 4 Όσκαρ και χάρισε στον William  Hurt, το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου.

Μια συγκλονιστική και ανατρεπτική ιστορία, σκληρή και τρυφερή ταυτόχρονα, σε μία σπουδαία παράσταση που θα προκαλέσει αίσθηση!

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές 
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης 
Παραγωγή:ΜΕΘΕΞΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
Ερμηνεύουν: Παντελής Καναράκης,  Παναγιώτης Κατσίκης

H THE ΑRTBASSADOR χορήγησε την άδεια από σκηνής Θεάτρου παρουσίασης του έργου, για λογαριασμό του ΕSTATE OF MANUEL PUIG, δικαιούχου των δικαιωμάτων του συγγραφέα c/o  CASAROTTO RAMSAY & ASSOCIATES LTD.