Μουσική

¡VIVA ESPAÑA!

10 February 2024 Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ "MΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ"

O Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, μας προσκαλεί σε ένα πανόραμα ήχων και εικόνων που ζωντανεύει μέσα από μια εντυπωσιακή συναυλία, αφιερωμένη στην φλογερή Ισπανική μουσική. 

Υπό τη μουσική διεύθυνση του έξοχου αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα και με τη σύμπραξη του ανερχόμενου ανδαλουσιανού βαρύτονου Pablo Gálvez, η Ορχήστρα θα παρουσιάσει αγαπημένα έργα μεταξύ των οποίων, ο «Μάγος Έρωτας» και ο "Ισπανικός Χορός" του Manuel de Falla, το «Ισπανικό καπρίτσιο» του Ν. Rimsky-Korsakov καθώς και  χορευτικές συνθέσεις των Gerónimo Giménez,  Francisco Alonso, Pablo Sorozábal, Federico Moreno Torroba, José Serrano, ανάμεσα στις οποίες ξεχωριστή θέση κατέχει η zarzuela, το κατεξοχήν ισπανικό είδος μουσικού θεάτρου, που συνδυάζει τραγούδι, χορό και πρόζα.

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR προμήθευσε την Ορχήστρα με το μουσικό υλικό των έργων της συναυλίας, για λογαριασμό του Ισπανικού Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης, SGAE και του Εκδοτικού Οίκου WISE MUSIC GROUP.