ΝΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ROBERTO ATHAYDE

Ο θεατρικός συγγραφέας Roberto Athayde, γεννήθηκε στην Βραζιλία και σπούδασε μουσική σύνθεση στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Σε ηλικία μόλις 21 ετών, έγραψε το πλέον δημοφιλές έργο του "Miss Margarida's Way", που έχει αναγνωριστεί διεθνώς  ως κλασσικό αριστούργημα. Από το 1973 που έκανε το ντεμπούτο του στη Βραζιλία το διάσημο έργο έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία σε περισσότερες από 30 χώρες.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Roberto Athayde και πρωταγωνίστρια την Estelle Parsons το  "Miss Margarida's Way", γνώρισε μια  σπουδαία παραγωγή στο Broadway, προσφέροντας στους θεατές μια παράσταση ορόσημο. Ακολούθησαν επιτυχημένες παραγωγές στη Γαλλία  σε  σκηνοθεσία του George Lavelli και πρωταγωνίστρια την Annie Girardot, στη Βραζιλία, σε σκηνοθεσία Aderbal Freire Filho και πρωταγωνίστρια τη Marília Pêra, στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, με την αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη, στην Ιταλία, σε σκηνοθεσία του Giorgio Albertazzi και πρωταγωνίστρια την Anna Proclemer καθώς και σε πολλές ακόμα χώρες.

Στα πολυάριθμα έργα του περιλαμβάνονται τα Miss Margarida's Way, σε πολλές γλώσσες και εκδόσεις, "Crime e Impunidade e Outras Peças", "Carlota Rainha", "Dom Miguel Rei de Portugal" και "As Peças prococes". Στα μυθιστορήματά του περιλαμβάνονται τα "Confissões do Comissário de Bordo Vladimir da Braniff", "Brasileiros em Manhattan", "O Bicho Carpinteiro" και "Jonathan's Friend". Είναι επίσης ο συγγραφέας του Abracadabrante, συλλογή δοκιμιών και ποίησης,  της βιογραφίας O Bandeirante do Ferro, της ποιητικής συλλογής O Homem da Lagoa Santa καθώς  και του σεναρίου O Sonho de Dom Bosco (με τη Maria Letícia).

 Ο Βραζιλιάνος θεατρικός συγγραφέας Roberto Athayde αναζήτησε και βρήκε το όνειρο κάθε καλλιτέχνη « Την αυθεντικότητα». Υπέρμαχος της άποψης ότι το θέατρο στηρίζει τη μοναδικότητά του στην φυσική παρουσία του κοινού μας εξηγεί «έχω τοποθετήσει αυτή τη φυσική παρουσία στο επίκεντρο,  την έχω αναγάγει σε βασική ιδέα πίσω από όλα τα έργα μου»

Η The Artbassador ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την αποκλειστική εκπροσώπηση του θεατρικου συγγραφέα Roberto Athayde, για την Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία ισχύει από τον Μάρτιο του 2021, με σκοπό την προώθηση, διαπραγμάτευση και αδειοδότηση των έργων του.