Θέατρο

ART της Γιασμίνα Ρεζά

Η πολυβραβευμένη κωμωδία φαινόμενο επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μικρό Παλλάς!

Με περισσότερους από 40.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνεχόμενα sold out όλη την περσινή θεατρική χρονιά, το "ART", σε παραγωγή της εταιρείας "ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ ", η πιο έξυπνη κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά, επιστρέφει ανανεωμένο στο Μικρό Παλλάς από τις 9 Οκτωβρίου, με τους υπέροχους Θοδωρή Αθερίδη, Άλκι Κούρκουλο, Μιχάλη Οικονόμου, σε μετάφραση του Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αθερίδη.

Ένας ολόλευκος, ζωγραφικός πίνακας αφηρημένης τέχνης, γίνεται η αιτία να δοκιμαστεί η πολύχρονη φιλία τριών ανδρών. Η απόφαση του ενός να επενδύσει ένα τεράστιο ποσό για την αγορά του, προκαλεί γενικευμένη κρίση στη σχέση τους. Η τέχνη είναι μόνο η αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια παλιά απωθημένα, παράπονα και να αμφισβητηθούν όλες οι σταθερές αξίες που διαμόρφωναν τη σχέση τους μέχρι σήμερα. Τελικά, μπορεί ένα εργο τέχνης να αποκαλύψει αληθινές σκέψεις για τη ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων και να επιμηκύνει τα όρια της φιλίας;

To πολυβραβευμένο έργο της Γιασμίνα Ρεζά έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Champs-Élysées το 1994 ,στη συνέχεια ανέβηκε στο West End του Λονδίνου (1996) και στο Broadway (1998) για 600 συνεχόμενες παραστάσεις. Γνώρισε τεράστια επιτυχία σε 45 χώρες και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Εχει κυριολεκτικά σαρώσει όλα τα μεγάλα θεατρικά βραβεία (Molière Award, Tony, Olivier, Ν. York Drama Critics, Drama Desk Award κ.α), κάνοντας τους Times του Λονδίνου να το αποκαλέσουν«κωμωδία–φαινόμενο».

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR χορήγησε την άδεια για την από σκηνής θεάτρου παρουσίαση του έργου, για λογαριασμό του Γαλλικού Οργανισμού SACDο οποίος εκπροσωπεί τη συγγραφέα Γιασμίνα Ρεζά.