Θέατρο

Billy Elliot the Musical: Γεννημένος χορευτής

16 October 2015- 16 October 2015 Πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου 2015, στο θέατρο Παλλάς

Το μιούζικαλ Billy Elliot του συγγραφέα και στιχουργού Lee Hall, σε μουσική του συνθέτη - ζωντανού θρύλου Elton John, έκανε πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου 2015, στο θέατρο Παλλάς. Η ελληνική παραγωγή της επιτυχημένης θεατρικής παραγωγής που παίζεται στη Βρετανία και στις Η.Π.Α., βασισμένης στην ομώνυμη ταινία της Universal Pictures, περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές διανομές με τρία εξαιρετικά ταλαντούχα αγόρια.

Το έργο απέσπασε 10 βραβεία TONY, μεταξύ των οποίων για την κατηγορία Καλύτερου Μιούζικαλ. Το περιοδικό Time χαρακτήρισε το έργο ως το «Καλύτερο μιούζικαλ της δεκαετίας!».

Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία ενός 11χρονου γιου ενός ανθρακωρύχου στη Βόρεια Αγγλία, του οποίου η ζωή αλλάζει μέσα σε μια μέρα, όταν πέφτει πάνω σε μία τάξη μπαλέτου κατά τη διάρκεια των εβδομαδιαίων μαθημάτων του μποξ. Πολύ σύντομα, θα βρεθεί να χορεύει, εμφανίζοντας ένα γνήσιο ταλέντο που σπάνια έχει συναντήσει η δασκάλα χορού της τάξης.

Ένα μιούζικαλ επίκαιρο όσο ποτέ, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να βρεθούν πολλά κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα στη Βρετανία της Θάτσερ το 1980, με τη σημερινή Ελλάδα: ύφεση, ανεργία και αβεβαιότητα για το μέλλον, αλλά ωστόσο και μια αισιόδοξη ματιά απέναντι στη ζωή που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η The ArtBassador χορήγησε στα Αθηναϊκά Θέατρα την άδεια παρουσίασης του μιούζικαλ, καθώς και το σχετικό μουσικό υλικό, για λογαριασμό της Music Theatre International (MTI) και της Universal City Studios.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης, Μουσική: Elton John, Πρωτότυπη χορογραφία: Peter Darling, Χορογραφία: Δημήτρης Παπάζογλου, Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Νάθενα, Ενορχήστρωση-Διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, Φωνητική διδασκαλία: Λία Βίσση, Απόδοση στίχων: Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Βοηθός σκηνοθέτης: Βίκυ Βολιώτη, Διδασκαλία μπαλέτου για τους ρόλους Billy Elliot & Michael: Έλενα Γεροδήμου, Κλακέτες-διδασκαλία: Γιώργος Σαγιας.

Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Αποστόλης Τότσικας, Νίκη Παλληκαράκη, Γιώργος Ψυχογιός και Τιτίκα Στασινοπούλου και στο ρόλο του Billy Elliot: Πέτρος Ζαμπάκας, Ανδρέας Καρτσάτος, Σωτήρης Πιερράκος.