Χορός

LARCEN C / ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

06 October 2022- 09 October 2022 Ο 'Έλληνας χορογράφος-αποκάλυψη και το πλέον πρόσφατο έργο του, έρχεται και πάλι στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση!

Το τελευταίο αριστουργηματικό έργο του Χρήστου Παπαδόπουλου, μια διεθνής συμπαραγωγή της Στέγης, επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις στην Αθήνα, εκεί όπου ξεκίνησαν οι πρόβες και η αρχή της δημιουργίας του.

Το “Larsen C” έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2021, στο θέατρο Jean Vilar /Vitry-sur-Seine της Γαλλίας ενώ μέχρι σήμερα, έχει παρουσιαστεί σε 12 πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Ρώμη, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, η Λιέγη και οι Βρυξέλλες, απολαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές και επαίνους.

«Ένα όνομα κυκλοφορεί, επαινείται για την τόλμη του και για τη μινιμαλιστική αλλά εκπληκτική του δεξιοτεχνία, για τους ερμηνευτές του. Μια αποκάλυψη. Είναι Έλληνας»  -Le Vif / Belgium

Η αθηναϊκή πρεμιέρα του “Larsen C” πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, για πέντε sold-out βράδια, από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2022. Τώρα ετοιμάζεται να ταξιδέψει και πάλι στην Ευρώπη, σε μια διαδρομή που περιλαμβάνει μεγάλους σταθμούς, μέχρι το φθινόπωρο του 2024.

 Ένα έργο τέχνης εν κινήσει που εμπνέεται από τη βραδύτητα της τήξης των παγετώνων προκειμένου να μιλήσει για τη σφοδρότητα της ζωής.

Σύλληψη & Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος
Χορεύουν: Αντώνης Βαής, Χαρά Κότσαλη, Γεώργιος Κοτσιφάκης, Σωτηρία Κουτσοπέτρου, Μαρία Μπρέγιαννη, Τάσος Νίκας, Ιωάννα Παρασκευοπούλου

Η ΤΗΕ ARTBASSADOR με μεγάλη χαρά, διαχειρίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο τα δικαιώματα του χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου, για λογαριασμό του Γαλλικού Οργανισμού SACD.