Μουσική

ΜΟΤΣΑΡΤ & ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ

21 February 2021 Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει σε διαδικτυακή μετάδοση, μια μοναδική συναυλία με αγαπημένα έργα Μότσαρτ & Προκόφιεφ. Υπό τη μουσική διεύθυνση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή της Γεωργίου Βράνου και τη νικήτρια του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου «Γιώργος Θυμής» (2011), Martyna Jatkauskaite στο πιάνο,  η ορχήστρα θα ερμηνεύσει:

Το «Κοντσέρτο για πιάνο αρ.24» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791) το οποίο δημιουργήθηκε το 1786, ένα έργο ξεχωριστό που συνοψίζει όλο το πάθος της μουσικής του Μότσαρτ. Το έργο συνδυάζει αριστοτεχνικά το πάθος με την ομορφιά και τη χάρη του κλασικισμού, παραπέμποντας στον ρομαντισμό του μέλλοντος και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κοντσέρτα για πιάνο στην ιστορία.

Την «Πρώτη Συμφωνία» του Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953) η οποία δημιουργήθηκε το 1917 και ονομάστηκε «Κλασική» από τον ίδιον, καθώς με αυτό το έργο ο συνθέτης αποτίνει φόρο τιμής στον αγαπημένο του κλασικισμό. Μια συμφωνία γεμάτη φρεσκάδα και χαρά, βασισμένη στα κλασικά πρότυπα και εμποτισμένη με τις υπέροχες εμπνεύσεις του δημιουργού της που εξελίσσεται με αφοπλιστική απλότητα και γοητευτικές μελωδίες από την αρχή ως το τέλος, αποτελώντας δικαίως ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του.

Η συναυλία θα μεταδοθεί την Κυριακή, 21 Φεβρουάριου 2021, στις 19:00, από το το κανάλι της ΚΟΘ στο Youtube & τη Σελίδα της στο facebook.

Η THE ARTBASSADOR προμήθευσε την ορχήστρα με το μουσικό υλικό του έργου «Πρώτη Συμφωνία» του Σεργκέι Προκόφιεφ, για λογαριασμό του Εκδοτικού Οίκου BOOSEY & HAWKES UK.